jueves, 2 de octubre de 2008


El cap de setmana del 27 i 28 de setembre del 2008 ha tingut lloc la I Cadí Vertical, es tracta d’un kilòmetre vertical (1.000 desnivell) organitzat per La Salle - Universitat "Ramon Llull" que s’engloba en el marc d’actes de promoció de la propera obertura de l’Escola de Natura Germà Daniel Cabedo (Cal Cerdanyola), centre neuràlgic de l’acte. Tota la prova ha transcorregut pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb un recorregut de 6 kilòmetres, sortint des de Cal Cerdanyola i arribant al Coll del Moixeró.
La I Cadí Vertical ha comptat amb la participació de 201 inscrits entre els que hem de destacar la presència de dos dels millors especialistes mundials d’aquesta modalitat, Kilian Jornet i Agustí Roc. La prova se l’ha adjudicat l’Agustí Roc amb un temps de 44min.46seg, seguit per l’Oscar Roig i el Joan Freixa, grans especialistes també de kilòmetres verticals. En Kilian Jornet (5è classificat) ha pagat l’esforç fet en les últimes setmanes amb la disputa de l´Ultra Trail du Mont-Blanc 2008 i el Campionat del Món disputat a Itàlia i dels quals en va sortir guanyador. Pel que fa a la categoria de dones, la campiona va ser la Neus Parcerisas amb un temps de 56min.44seg, seguida de Mònica Ardid i Gemma Arro.
El participants van agrair les fantàstiques condicions climatològiques de sol i poc vent i van poder gaudir de les excel·lent vistes que oferia la prova des de les muntanyes del Cadí. Tanmateix, a l’acabar la cursa, l’organització els va recompensar l’esforç amb un avituallament a Cal Cerdanyola de productes típics del Berguedà, gràcies a la implicació del Consorci de Formació i Iniciatives del Berguedà i del Gremi d’Hosteleria i Turisme del Berguedà, com blat escairat amb bolets, pa amb tomàquet i productes de la comarca, sopa calenta i altres menjars típics de la zona que els participants van agrair després de l’esforç fet.
Com a element diferencial també destaquem el servei de Natura Parc que s’oferia a la prova, es tracta d’un espai on els pares poden deixar els seus fills durant la cursa, i on aquests realitzen tallers, jocs, descoberta de la natura i esports i també participen d’aquesta manera de la festa familiar que ha acabant sent aquest esdeveniment.

No hay comentarios: